Bogičević: Gol prednosti nije siguran

Željo želi u finale

Bogičević: Gol prednosti nije siguran

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara proljetni dio sezone otvorili su na pravi način. Dvije minimalne, zlata vrijedne pobjede. Prvo je u 16. kolu Premijer lige na Grbavici poražen Široki Brijeg, a onda i Borac u prvom susretu polufinala Kupa BiH.

Kada smo Jadranka Bogičevića, stopera Željezničara, upitali za komentar jučerašnje utakmice protiv Borca, kroz smijeh nam je odgovorio: "Ja jedino mogu dati komentar za svoj crveni karton. Mojim izlaskom klub se pojačao i postigao gol".

"Teška utakmica, gol prednosti može biti dovoljan, ali nije nikako sigurno. I protiv Čelika smo prošle godine imali dva gola, pa znamo kako smo teško na kraju prošli u finale", ističe Bogičević, te dodaje:

"U Banja Luci će biti bolji teren, što i nama odgovara. Teško se snalazimo po ovakvom terenu, protivnici se zatvore, ne prolaze centaršutevi... Uostalom, Borac će morati krenuti ofanzivnije, imat ćemo više prostora".

Pred Željom je sada gostovanje u Prijedoru kod Rudara, a onda i uzvrat u Banja Luci. Plavi su pobjedom nad Širokim Brijegom u prošlom kolu došli na četiri boda prednosti, te su na veoma dobrom putu da osvoje barem jedan trofej.

"U Prijedoru nas čeka teška utakmica, ali trenutni roster ekipe je kvalitetan da bilo koga pobijedi. Zasigurno da nam je cilj iz svake utakmice izaći kao pobjednici. Ostvarili smo važnu pobjedu protiv Širokog, imamo dobru bodovnu prednost, ali ne smijemo se opustiti".

Dupla kruna?

"Svima nama je, naravno, želja dupka kruna. To nam je cilj i učinit ćemo sve da tako na kraju i  bude. Ali, u najgorem slučaju, moja želja je barem jedan trofej u ovoj sezoni. No, pred finalom smo Kupa, vodeći smo u ligi, stvarno smo na dobrom putu", za kraj će Bogičević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.