Bogičević: Morao sam zaštititi svoja prava

Zahvalio se Sindikatu i advokatu Hadžiću

Bogičević: Morao sam zaštititi svoja prava

Adnan Beganović

Odlukom prvostepene komisije FS Kantona Sarajevo za status igrača, spor između Jadranka Bogičevića i Željezničara pripao je fudbaleru.

Prema našim informacijama, komisija je zaključila da je Željezničar jednostrano raskinuo ugovor sa igračem i Bogičević će naplatiti 17 svojih plata.

"Odluka je očekivana. Lagao bih kada bih vam rekao da nisam očekivao ovakav ishod. Žao mi je što je na kraju sve ispalo ovako, ali morao sam zaštititi svoja prava", za SportSport.ba je rekao Jadranko Bogičević, kojeg je zastupao advokat Admir Hadžić koji zastupa interese Sindikata profesionalnih fudbalera.

"Nadam se da će moj slučaj pomoći i ostalim igračima koji se nalaze u sličnoj situaciji. Zahvalio bih se i Sindikatu te advokatu Hadžiću. Sindikat je sigurno prava stvar i očekujem da se u budućnosti ovom udruženju priključi još više igrača. Željo ima pravo žalbe i slučaj još nije riješen, a ukoliko se budu žalili odluka će se donijeti u roku od 40 dana".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Važno je naglasiti da FK Željezničar ima pravo uložiti žalbu drugostepenoj komisiji, te UEFA-i i CAS-U (arbitražni sud u Lozani).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi