Bojan Krkić prešao u Romu

Bojan Krkić prešao u Romu

Aktualni španski i evropski prvak Barcelona je prodala mladog napadača Bojana Krkića italijanskoj Romi.

Rimljani su za španskog nogometaša srpskih korijena platiti odštetu u iznosu od približno deset miliona eura, prenijeli su evropski mediji.

Barca je u ugovor uključila klauzulu prema kojoj se Krkić može vratiti na Camp Nou za istu svotu novca za koju ga je Roma kupila. 

Luis Enrique, novi trener Rome i nekadašnji trener Barcelonine ekipe B, želio je osvježiti napad rimske ekipe 22-godišnim napadačem, a rukovodstvo kluba mu je želju ispunilo.

Krkić je zaigrao za ponos Katalonije prvi put kada je imao 17 godina, ali zadnje dvije sezone proveo je na klupi za rezervne nogometaše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.