Bojić: Svojim menadžerskim iskustvom mogu pomoći Čeliku

Novi v.d. predsjednika UO NK Čelik

Bojić: Svojim menadžerskim iskustvom mogu pomoći Čeliku

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik večeras je na konstituirajućoj sjednici Skupštine dobilo nova imena u ovom tijelu, ali i novog mandatara Uprave kluba s Bilinog polja.

Novi v.d.mandatara Upravnog odbora je Bruno Bojić, 50-godišnjak rođen u Kaknju, koji je posljednjih 20-tak godina stanovnik Zenice. Zanimljivo da je Bojić, koji je predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH danas dobio povjerenje da mu se mandat produži na još dvije godine, a večeras je i jednoglasno izabran od delegata Skupštine za novog čelnog čovjeka crno-crvenih.

Pri svom obraćanju prisutnima bio je umjeren i kazao je da nema čarobni štapić da odmah riješi sve probleme.

"Zahvaljujem vam se na podršci, ali ovdje nisu samo časti, ovdje su i velike obveze. Mislim da mogu, svojim menadžerskim iskustvom, ali i samo zajedno s vama, pomoći da Čelik izvučemo iz krize. Nikako sam! Neću sam donositi odluke. Niko nema čarobni štapić! Ja, ovdje, neću obećati da ću donijeti milion, dva, tri miliona KM.ali ću obećati da ću lobirati za nove sponzore klubu. Ili, kao što je to FK Sarajevo uradio, dovesti nekog investitora, koji neće imati vlasništvo, ali će imati većinska upravljačka prava". poručio je Bojić nakon izbora te dodao kako očekuje i podršku Gradske uprave Zenice.

Bojić ima obavezu da do naredne sjednice Skupštine kluba, koja bi trebala biti održana za desetak dana, predloži sastav Upravnog odbora, koji će delegati potvrditi ili odbaciti. Dok Čelik ne dobije Upravni odbor, a kojeg nema još od septembra prošle godine, vršioci dužnosti članova Upravnog odbora bit će također večeras izabrani predsjednik Skupštine Damir Bradarac, njegov zamjenik dr. Taib Spahić te svi članovi Nadzornog odbora: Edin Skejić, Derviš Šišić, Harun Šestić, Ševko Adilović i Osman Sirćo. Delegati su usvojili i Poslovnik o radu Skupštine kluba, koja po novom broji 40 delegata, od kojih su njih 33 večeras prisustvovali konstituirajućoj sjednici. Oni su izabrani na mandatni period 2016.-2020.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, sjednici je prisustvovao i Aldin Đidić, nogometaš Čelika koji je kao i nekolicina njegovih suigrača iz prethodne sezone, dostavio zahtjev za sporazumni raskid ugovora. Ispred navijača Skupštini se obratio Vladan Popović, jedan od vođa "Robijaša" koji je podsjetio da navijači traže transparentnost i zagovaraju promjenu Statuta NK Čelik.

Nezadovoljni članovi Neformalne grupe građana "Za Čelik", koja već godinu i pol dana vodi kampanju za izglasavanje novog Statuta, okačili su pred sjednicu, na ulaz u službene prostorije s istočne strane stadiona, transparent na kojem je pisalo: Novi Statut, ne novi pijuni!

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti