Bolest Realovca natjerala na prekid karijere?

Bolest Realovca natjerala na prekid karijere?

Edmir Škorić

Koliko su u Madridu bili sretni Kakinim predstavljanjem, toliko su bili nesretni činjenicom da će Ruben de la Red propustiti čitavu narednu sezonu zbog bolesti akutne sinkopije. 24-godišnjaku je upitan i nastavak fudbalske karijere.

Prošle godine, 30. oktobra na utakmici Kupa kralja koju je Real Madrid igrao kod nižerazrednog Real Uniona, Ruben de la Red se onesvijestio, no nije se radilo o običnoj bezsvijesti.

Naime, nakon 8 mjeseci došlo se do zaključka da se zapravo radi o akutnoj sinkopiji, poremećaju koji zbog smanjenja dotoka kisika u mozak rezultira iznenadnim gubitkom svijesti. Sljedeću sezonu 24-godišnjak, naravno, neće biti u stanju igrati, a nažalost pitanje je hoće li se ikada više moći vratiti.

Ukoliko se ispostavi da ne može nastaviti s karijerom, de la Red će na vođenje dobiti neki od omladinskih sekcija "kraljeva", budući da je završio trenerski tečaj. Upravo u vrijeme kada se izborio za prvu postavu "kraljeva" koje je tad vodio Bernd Schuster, i kada se uspio ustaliti u sastav Vicente Del Bosquea, Ruben je doživio bolest koja će ga, čini se, rastaviti od fudbala.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.