Bolivija bolja od Brazila

Južnoameričke kvalifikacije

Bolivija bolja od Brazila

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 17. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Bolivija je u La Pazu pobijedila oslabljeni Brazil (2:1).

Brazil je na ovaj susret došao bez glavnih igrača (Kaka, Robinho, Fabiano), no, to ne umanjuje uspijeh Bolivije, koja je ovim trijumfom skinula i drugi najveći skalp u južnoameričkim kvalifikacijama. Podsjetimo, Bolivija je u 12. kolu „posramila“ Argentinu (pobjeda 6:1).

Bolivija je već nakon pola sata vodila s 2:0, a strijelci su bili Burgoa i Martins. Brazil je do kraja susreta uspio preko Nilmara postiči počasni pogodak, no, za nešto više nije imao snage.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 17. kolo:

Bolivija - Brazil 2-1 (Burgoa 10, Martins 31 / Nilmar 70)

Poredak:
1. Brazil 33, 2. Paragvaj 33, 3. Čile 30. 4. Argentina 25, 5. Urugvaj 24, 6. Ekvador 23, 7. Venezuela 21, 8. Kolumbija 20, 9. Bolivija 15, 10. Peru 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.