Bolivijci bojkotuju reprezentaciju

Nezadovoljni stanjem u fudbalu

Bolivijci bojkotuju reprezentaciju

Sindikat bolivijskih fudbalera Fabol odlučio je da će bolivijski igrači bojkotovati reprezentaciju koju iduće sedmice očekuju posljednja dva dvoboja u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici.

"Nijedan od igrača koji su pozvani u reprezentaciju za dvoboje s Brazilom i Peruom neće se odazvati. Bolivijski fudbal je u dubokoj krizi i dok god naši prijedlozi ne budu ispunjeni svi profesionalni fudbaleri u zemlji odbijaće igrati za reprezentaciju", izjavio je izvršni sekretar Fabola Milton Melgar.

Fabol je sredinom septembra najavio da njegovi članovi daju konačne ostavke u reprezentaciji te da zahtijevaju velike promjene u strukturi domaćih utakmica. Naime, Fabol želi jedno nadzorno tijelo umjesto tri koji bi se bavili domaćim fudbalom. U Boliviji Liga (LFPB) organizira profesionalne utakmice, Nacionalna udruga (ANF) je zadužena za amaterski fudnbal, a Bolivijski fudbalski savez (FBF) se bavi administrativnim pitanjima.

Inače, Bolivija nema izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo. Dva kola prije kraja nalazi se na pretposljednjem, devetom mjestu sa samo tri pobjede i tri remija iz 16 susreta. Plasman na SP već su osigurali Brazil i Paragvaj, a za posljednja tri mjesta bori se čak šest reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.