Bolivijski nogometaš preminuo od posljedica koronavirusa

U 26-oj godini života

Bolivijski nogometaš preminuo od posljedica koronavirusa

Roman Guzman, bolivijski nogometaš, preminuo je u 26. godini od posljedica zaraze koronavirusom nakon što je dugo u teškom stanju bio u bolnici. 

Guzman je nastupao za bolivijskog drugoligaša University of Trinidad, a dolazi iz Benija, mjesta koje je najugroženije u Boliviji kada je u pitanju pandemija koronavirusa.

Da tragedija bude veće, još ranije je od koronavirusa preminuo i Guzmanov otac i bivši predsjednik University of Trinidad Belizario Roman te njegov ujak Luis Carmelo Roman. Svi su živjeli u istoj kući s Belizarijevom suprugom i dvije kćerke.

Guzman je ranije nastupao za bolivijske omladinske reprezentacije i nastupao za prvoligaša Nacional Potosi. U Beniju, gradu s 420.000 stanovnika, ima 1200 zaraženih te 77 smrtnih slučajeva od koronavirusa. U Boliviji je ukupno 300 mrtvih od posljedica koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi