Boll donio bod St. Pauliju

Boll donio bod St. Pauliju

Odigrane su tri utakmice 17. kola druge njemačke Bundeslige. St. Pauli  je gostovao Paderbornu, a Fabian Boll je donio bod hamburškoj ekipi u posljednjim trenucima susreta.

Paderborn je na svojoj Energieteam Areni dočekao ekipu St. Paulija, a konačan rezultat bio je 1:1. Nick Proschwitz je donio vodstvo domaćoj ekipi u posljednjim trenucima prvog poluvremena. To je bio deseti ovosezonski pogodak za njemačkog internacionalca.

Činilo se da će domaći osvojiti puni plijen, ali Fabian Boll je svojim golom, iz sudijske nadoknade drugog poluvremena, donio bod i veliko slavlje gostima. St. Pauli je tako, bar nakratko, zasjeo na drugu poziciju ligaške tabele.

Ingolstadt je na svom terenu poražen od Braunschweiga, rezultatom 0:1, dok je Union Berlin slavio istim rezultatom, protiv Cottbusa.

2. Bundesliga, 17. kolo:
Paderborn - St. Pauli 1:1 (Proschwitz 45 / Boll 90'+3)
Ingolstadt - Braunschweig 0:1 (Kumbela 44)
Union Berlin - Energie Cottbus 1:0 (Silvio 10)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.