Bologna i Chievo sigurno prošli dalje

Četvrto kolo italijanskog kupa

Bologna i Chievo sigurno prošli dalje

Danas su odigrane prve dvije utakmice četvrtog kola italijanskog kupa, nakon kojih su Bologna i Chievo obezbijedili plasman u osminu finala.

Bologna je kao domaćin lagano savladala drugoligaša Crotone sa 4:2, a strijelci su bili Diamanti u 11. minuti iz penala, a u nastavku su još pogodili i Vantaggiato i Gimenez u 48. i 49. minuti, te Paponi u 65. minuti za Bolognu, dok su gosti u finišu preko Sansone u 71. i Đurića u 80. minuti iz penala, smanjili na 4:2.

Treba napomenuti da je u redovima Bologne Rickler zaradio crveni karton u 80. minuti.

Bologna će u osmini finala igrati protiv Juventusa u Torinu.

U drugom današnjem meču, Chievo se, također, lako obračunao sa još jednim drugoligašem Modenom. Leteći magarci su slavili sa 3:0, a strijelci su bili Uribe (34. i 45.) i Paloschi u 49. minuti.

Chievo će na Friuliju igrati protiv Udinesea u osmini finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.