Bolt za Manchester United debituje protiv Reala

Bolt za Manchester United debituje protiv Reala

O. Lekić

Menadžer engleskog nogometnog kluba Manchester United Alex Ferguson najavio je da će dati priliku najbržem čovjeku svijeta, Jamajčaninu Usainu Boltu, da zaigra za omiljeni klub.

United će naredne godine igrati humanitarni meč protiv Real Madrida, a Ferguson je rekao da će u tom susretu u dresu ''Crvenih Đavola'' nastupiti i legendarni sprinter sa Jamajke, prenosi Eurosport.

"Usain je veliki navijač Uniteda i zanimljivo je da želi igrati za nas. Imat će priliku da se dokaže naredne godine kada budemo igrali protiv Real Madrida'', kazao je Ferguson.

Bolt je uvijek govorio da želi igrati nogomet za United i definitivno je siguran u svoje sposobnosti.

"Ne bih prihvatio izazov da ne smatram da sam dovoljno dobar. Znam da mogu igrati nogomet na vrhunskom nivou, iako ljudi misle da se šalim. Ako me Ferguson pozove na probu ne bih odbio'', naglasio je Bolt.

Bolt je nedavno bio počasni gost na Old Traffordu. Upoznao je Fergusona, te klupske legende Bobbyja Charltona, Ryana Giggsa i Waynea Rooneya.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti