Bolton bi trojicu provjerenih igrača
Wright-Philips također na meti Boltona

Bolton bi trojicu provjerenih igrača

Edmir Škorić
Teme:

Boltonov menadžer Owen Coyle namjerava potpisati Dedrycka Boyatu, Davida Ngoga i Shaun Wright-Philipsa, saznaje Daily Mirror.

Svoju poprilično suženu momčad, navodi Daily Mail, škotski stručnjak nestrpljivo želi da pojača sa pomenutim nogometašima do kraja ovoljetnog prijelaznog roka.

Na spisku želja Boltonova menadžera dobro kotiraju 20-godišnji Boyata, kojeg je Manchester City stavio na raspolaganje nekom od klubova koji ga žele posuditi, a zasad to žele i Everton, Blackburn i West Brom.

Francuz Davi Ngog košta četiri miliona funti, koliko za njegovo obeštećenje traži Liverpoolov menadžer Kenny Dalglish, koji očito ne računa na ovo 22-godišnjaka koji je u 2008. godini stigao iz PSG-a.

I, treće navodno moguće pojačanje kluba sa Reebok stadiona je poprilično iskusni, omaleni i brzonogi Shaun Wright-Philips, nekad igrač Chelseaja, a danas Cityja u kojem već neko vrijeme nema mjesta. Dvadesetdevetogodišnjaka Bolton i ranije je želio, kada su poslali Cityju ponudu u visini od dva miliona funti, ali je ona tada odbijena.

Za njega su odranije interes iskazali i Wigan, QPR i Stoke City, ali njegova želja je ostati u  Manchesteru, premda i nema previše prostora za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.