Bolton doveo dvojicu nogometaša Burnleyja

Bolton doveo dvojicu nogometaša Burnleyja

Edmir Škorić
Teme:

Bivši igrači Burnleyja Chris Eagles i Tyrone Mears potpisali su trogodišnje ugovore s Boltonom.

Zadovoljan novim igračima u momčadi je menadžer Wanderersa Owen Coyle.

"Chris i Tyrone su vrhunski igrači, pokazali su da su sposobni igrati na najvišoj razini. Radio sam i ranije s njima i znam što će donijeti ekipi u smislu karaktera i predanosti. Uz Nigela Reo-Cokera, dobili smo doista kvalitetnu momčad", kazao je Coyle.

Mears je desni bek koji je upisao 44 nastupa za Burney u posljednjoj sezoni. "Stvarno sam sretan što ću ponovo surađivati sa svojim bivšim menadžerom s kojim sam ranije igrao u Premier ligi. Nije bilo teško odlučiti. Znam tačno što menadžer očekuje od svojih igrača, više sam nego spreman za novi izazov", istakao je Mears.

Eagles je u posljednjoj sezoni postigao 15 golova i nada se da će tako nastaviti i u dresu Boltona.

"Već poznajem nekoliko igrača Boltona, poput kapitena Kevina Daviesa i Stuarta Holdena. Znam da je ovo dobra momčad. Ja sam ofanzivni  veznjak i sigurno ću nastojati postizati golove", dodaje Eagles.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.