Bolton prvi polufinalist Fa Kupa

Slavlje gostiju u Birminghamu

Bolton prvi polufinalist Fa Kupa

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Boltona pobjedom su u Birmignhamu nad istoimenim domaćinom došli do plasmana u polufinale engleskog Fa Kupa.

Birmingham je u grčevitoj borbi za opstanak, pa su upravo domaći kupovi prilika da izabranici Alexa McLeisha spase sezonu. Premda su osvojili Liga kup, savladavši u finalu Arsenal, plavi iz Birminghama poraženi su od Boltona u četvrtfinalnoj utakmici Fa Kupa.

Johan Elmander je Bolton doveo u vodstvo već u 21. minuti, ali je Cameron Jerome u 38. minuti pronašao put do mreže gostujućeg golmana Jussi Jaaskelainena, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Sredinom drugog dijela, tačnije u 66. minuti, gosti ponovo dolaze do prednosti. Kevin Davies je bio siguran realizator najstrožije kazne. Novo poravnanje stiže deset minuta prije kraja. Iskusni Kevin Phillips donio je nadu domaćinu.

I kada se činilo da će utakmica biti okončana bez pobjednika, Chung-Young Lee je matirao Bena Fostera i donio veliko slavlje Boltonu.

Danas se sastaju još i Manchester United - Arsenal, dok će put u polufinale sutra tražiti Stoke u domaćoj utakmici s West Hamom, te Manchester City protiv Readinga. Očekujemo da kod Stoeka i Cityja zaigraju Asmir Begović i Edin Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.