Boltonu važna pobjeda u Birminghamu

Premiership, 35. kolo

Boltonu važna pobjeda u Birminghamu

Edmir Škorić

Nogometaši Boltona su na gostovanju u Birminghamu, rezultatom 2:1, savladali Aston Villu u susretu 35. kola engleskog Premiershipa.

Bolton je i dalje u opasnoj zoni, no na Villa Parku su stigli do vrijedne pobjede s kojom su korak bliže opstanku. Sada im je za opstanak potreban samo jedan bod.

U svega tri minute postignuta su večeras tri pogotka. Dakle, sve bitno izdogađalo se u 180 sekundi, počevši od 61. minute.

U pomenutoj minuti je Warnock doveo domaće u vodstvo, a ubrzo je Petrov iz penala izjednačio na 1:1. Pobjedu gostima donosi N'Gog u 62. minuti.

Inače, ovo je za Bolton bila prva pobjeda u četvrtom mjesecu. Sada će Vilenjaci strahovati za svoj prvoligaški status.

Premiership, 35. kolo:

Aston Villa - Bolton 1-2 (Warnock 61 / Petrov 62-11m, N'Gog 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.