Bomba na Etihadu: Guardiola dovodi pojačanje iz Bayerna?

Alaba na meti Manchester Cityja

Bomba na Etihadu: Guardiola dovodi pojačanje iz Bayerna?

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola nakon tri sezone napustio je klupu Bayerna, te je prešao u Manchester City.

Guardiola je odlučio da prihvati novi izazov u svojoj karijeri i preuzeti klupu Cityja. Engleski mediji objavili su danas da je španski stručnjak zadovoljan ljetnjim pojačanjima, ali da već uveliko razmišlja o tome koga će dovesti u januaru na Etihad.

Kao bomba odjeklnula je danas informacija da će David Alaba u januaru obući dres Manchester Cityja. Navodno, njegov transfer trebao bi koštati oko 40 miliona funti, a Alaba bi sedmično trebao zarađivati 75.000 funti.

Poznato je da je Alaba izjavio da je Pep Guardiola najbolji trener s kojim je sarađivao, te da mu je žao što je napustio bavarski klub. Ipak, čini se da će se njihova saradnja obnoviti prije neko što je iko očekivao.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi