Bomba sa Poljuda: Pep Guardiola dogovorio transfer igrača Hajduka?

Španac očaran mladim fudbalerom

Bomba sa Poljuda: Pep Guardiola dogovorio transfer igrača Hajduka?

Manchester City je dogovorio transfer mladog veznjaka Hajduka vrijedan osam miliona eura, tvrdi italijanski "transfer guru", Gianluca Di Marzio.

Riječ je o Anti Palaversi, 18-godišnjaku koji se već ustalio u prvoj ekipi splitskih Bilih.

Palaversa važi za jednu od najvećih nada hrvatskog fudbala, a Di Marzio tvrdi da je njegov transfer u Manchester City, jedan od najbogatijih klubova svijeta, već završena stvar.

Ipak, Palaversa bi prema navodnom dogovoru Cityja i Hajduka trebao ostati na posudbi na Poljudu do kraja sezone, a splitskom klubu bi trebali biti isplaćeni i određeni bonusi u zavisnosti od broja nastupa Palaverse u drugom dijelu sezone 1. HNL.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema tvrdnjama Gianluce Di Marzija, Pep Guardiola je očaran mladim Palaversom i u njemu vidi "novog Fernandinha".

Ukoliko je zaista transfer mladog Palaverse dogovoren, ostaje da se vidi da li će se nastaviti potraga Manchester Cityja za novom "šesticom" koja će zamijeniti Fernandinha koji će ove godine napuniti 34 godine, odnosno da li je mladi fudbaler Hajduka zalog za budućnost ili mu Guardiola planira dati šansu već naredne sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti