Bonić: Ne možemo doći u Sarajevo i reći da ćemo pobijediti

Trener Viteza za SportSport.ba

Bonić: Ne možemo doći u Sarajevo i reći da ćemo pobijediti

FK Sarajevo i NK Vitez će u subotu na Koševu odigrati susret sedmog kola Premijer lige BiH. Domaćini su svakako favoriti na ovoj utakmici, ali ni ekipa Viteza, uprkos rezultatskoj krizi, nije pružila slab fudbal ove sezone, pa se može očekivati zanimljiv susret.

Vitez je u prošlom kolu izgubio od Zrinjskog rezultatom 2:3, dok je Sarajevo gostovalo u Banjaluci i remiziralo s Borcem rezultatom 1:1.

Obje ekipe sigurno žele prekinuti rezultatsku krizu, a Sarajevo će prvi put, u ovoj sezoni, s klupe predvoditi novi trener Husref Musemić.

Šef stručnog štaba Viteza, Ivica Bonić, ističe da je Sarajevo, uprkos svim problemima, i dalje veliki favorit, ali da će njegova ekipa svakako pokušati ostvariti što bolji rezultat na Koševu.

"Mislim da smo dobro iskoristili pauzu, obavili smo mini ciklus priprema, istina imali smo malih problema jer je nekoliko igrača imalo viroze, pa nisu trenirali dva ili tri dana", osvrnuo se trener Viteza na  proteklu reprezentativnu pauzu koju je njegova ekipa iskoristila kako bi u što boljoj formi dočekala nastavak prvenstva.

"Mi ne možemo doći u Sarajevo i reći da ćemo pobijediti, ali nadam se da ćemo dobro igrati i iskoristiti prilike koje budemo imali, ali i da ćemo imati malo sreće, koja nam je nedostajala u proteklom periodu", izjavio je Ivica Bonić za SportSport.ba, pa nastavio:

"Naša ekipa nije loše igrala u dosadašnjem dijelu prvenstva, više se tu radi o krizi rezultata. U nekim utakmicama koje su bile egal nismo uspjeli iskoristiti prilike i postići gol, a i sami znate da smo većinu utakmica izgubili sa 1:0." Baš kao kada je u pitanju Vitez, Ivica Bonić smatra da je i Sarajevo u svojevrsnoj krizi rezultata:

"Ne bih ja rekao ni da je Sarajevo u krizi igre, i tu se radi o krizi rezultata, oni jednostavno nisu iskoristili svoje prilike."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Priliku svoje ekipe Bonić vidi u izostancima u ekipi Sarajeva, s obzirom da u subotu neće igrati suspendovani Ivetić, Stanojević i Rahmanović, svejedno trener Viteza upozorava da se i dalje radi o snažnom protivniku.

"Prednost možda vidimo u činjenici da će Sarajevo biti bez tri suspendovana igrača, ali ne očekujemo da ćemo lako doći do dobrog rezultata. U Sarajevo je došao i novi trener, jedan od najboljih u državi, a tu su i domaći teren i publika", dodao je na kraju Ivica Bonić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi