Bonić: U Zenici se nećemo braniti

Vitez spreman za duel sa Čelikom

Bonić: U Zenici se nećemo braniti

S. Mlaćo

Pred nogometašima Viteza je gotovo nemoguća misija u drugom dijelu sezone. Naime, ovaj tim će pokušati obezbijediti opstanak u ligi, međutim to će biti veoma teško. 

Govore to i igrački kadar, s obzirom da je klub napustio veliki broj veoma bitnih nogometaša, a rubrika dolasci je popunjena većinom mladim igračima koji će sigurno imati motiv da se dokažu šef struke Ivicu Boniću.

Već sutra Vitez će u goste Čeliku koji se također nalazi u veoma teškoj situaciji.

“Idemo u goste ekipi Čelika koja je u pripremnom periodu doživjela dosta promjena u sastavu. Početak je proljetnog dijela prvenstva i mi u Zenicu idemo odigrati dobru utakmicu. Očekujem da momci daju maksimum, a tamo se ne idemo braniti nego idemo po povoljan rezultat. Osvrnuo bih se još na pripreme i rekao bih da možemo biti zadovoljni urađenim i što je najvažnije, nemamo povrijeđenih u ekipi, kompletna smo momčad. Jedino ne možemo računati na Tomislava Ivičića kojemu još nisu završeni papiri", kazao je šef struke Vitežana Ivica Bonić.

Optimista je i kapiten Ivan Livaja.
"“Na pripremama smo radili maksimalno korektno. Nismo imali mnogo vremena, ali mislim da smo odradili planirano te mogu reći da smo spremni za subotu. U subotu nas čeka derbi začelja, nažalost, začelja. Čeka nas teška i tvrda utakmica, ali dat ćemo svoj maksimum".

Na golmanskoj poziciji u NK Vitez nije bilo promjena. "Jedinica" će ostati Ivan Tirić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas bitna utakmica, koliko bitna nama, toliko i Čeliku. Mi smo uspjeli posložiti redove, smatram da imamo solidnu ekipu i svakom protivniku ćemo biti tvrd orah. U subotu ćemo dati sve od sebe i nastojati pomrsiti Čeliku račune”.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi