Bonucci: Engleska je danas poput italijanske momčadi

Bonucci: Engleska je danas poput italijanske momčadi

Edmir Škorić

Italijanski odbrambeni igrač Leonardo Bonucci smatra da engleska reprezentacija igra poput italijanskih momčadi.

Engleska i Italija će u nedjelju odmjeriti snage i tada ćemo saznati posljednjeg polufinalistu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

 

Bonucci, nogometaš Juventusa i član Azzurra, smatra da je Engleskoj pomoglo to što su je vodili Italijani posljednjih godina (Capello, op.a) i da je Gordi albion sada bolji u odbrambenim zadacima.

 

"Na neki način da, Engleska je postala poput italijanske momčadi. To je zbog Capella i mnogih italijanskih menadžera koji su radili u Premier ligi. Tako se sada Englezi bolje brane. Mogu igrati na kontranapade. Dakle, moramo biti jako oprezni u nedjelju", kazao je Bonucci.

 

Najveća opasnost po Azzurre bit će povratnik u reprezentaciju Engleske nakon suspenzije u prve dvije utakmice Eura, napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney.

 

"Analizirali smo ga, ali Engleska je sastavljena od vrhunskih igrača. Nije u pitanju samo Rooney. Oni nisu 'one-mean' momčad. Moramo biti na pravom nivou da bi ih pobijedili".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.