Bonucci: Italija se može osloniti na Juventus

Defanzivac uvjeren u uspjeh

Bonucci: Italija se može osloniti na Juventus

Defanzivac Juventusa, Leonardo Bonucci bio je dio sjajne odbrane koja je ove sezone primila samo 20 golova te se nada kako će dospjeti na spisak od 23 igrača koja će nastupiti za Italiju na predstojećem Euru.  

"Nakon sjajne sezone u Juventusu nadam se da ću biti uvršten na spisak te da ću zaigrati sa svojim kolegama iz ekipe i u nacionalnom dresu. Trener treba potvrditi sistem koji je funkcionisao u kvalifikacijama", kazao je Bonucci za Tuttosport.

 

Juventus je imao sjajnu sezonu u kojoj je osvojio Scudetto bez ijednog poraza. Ipak u finalu Kupa Italije poraženi su od Napolija.

 

"Bilo je teško izgubiti, ali još uvijek imamo želju za pobjedama. Tek smo počeli i nećemo se zadovoljiti samo Scudettom", kazao je popularni Leo te je prokomentarisao i rad selektora Prandellija.

 

"Prandelli radi sjajan posao na treninzima, dao je Italiji prepoznatljiv stil igre, stvorio kodeks te oslonac ekipe", kazao je Bonucci te se kratko osvrnuo i na kritike koje je dobijao zbog loših partija.

 

"Zasigurno je bilo teško doći iz malog kluba kao što je Bari u Juventus, jer  prva greška može biti fatalna. Trener mi je vjerovao i produžio sam ugovor u najtežim trenutcima, tako da mi je mnogo pomogao", kazao je za kraj Bonucci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.