Bonucci: Ronaldo je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao

Novi igrač Milana za italijanske medije

Bonucci: Ronaldo je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao

E. Čaušević

Italijanski odbrambeni fudbaler Leonardo Bonucci napravio je veliko iznenađenje prelaskom iz Juventusa iz Milan.

Na kraju prošle sezone moglo se naslutiti da će Bonucci napustiti Staru damu zbog loših odnosa sa Massimilianom Allegrijem, ali niko nije očekivao da će otići baš u redove rivala Milana. Bonucci je ovim potezom razočarao navijače Juvenutsa, no ne zamara se baš time.

U razgovoru sa italijanske mediji Bonucci je odlučio otkriti protiv kojeg igrača mu je bilo najteže igrati. Također, iskusni defanzivac je objasnio i koji fudbaler je najbolji s kojim je imao priliku da dijeli svlačionicu.

"Najbolji igrač na svijetu? Cristiano Ronadlo. On je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao i kojeg je najteže čuvati. Ronaldo ima zaista sve karakteristike šampiona.  S druge strane, najbolji igrač s kojim sam igrao je definitivno Andrea Pirlo. Njemu dodate loptu i znate da su velike šanse da zabijete gol. Mnogo sam naučio od Pirla dok smo igrali zajedno", rekao je Bonucci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi