Borac - Avdukić i društvo očekivali su više

Šest bodova zaostatka za vodećim

Borac - Avdukić i društvo očekivali su više

Adnan Beganović

Aktuelni šampion naše zemlje, Borac iz Banja Luke, jesenji dio premijerligaške sezone okončao je na 4. mjestu sa 29 osvojenih bodova uz gol razliku 25:13.

Fudbaleri Borca u odbranu titule krenuli su sa novim trenerom Zvezdanom Cvetkovićem. Otvaranje sezone za banjalučkog premijerligaša bilo je kao iz snova. Naime, sve do 7. kola Avdukić i društvo nisu znali za poraz. Upisali su pet pobjeda (Kozara, Leotar, Rudar, Travnik, Zrinjski), te jedan remi (Široki Brijeg), a onda je u već spomenutom 7. kolu aktuelnom šampionu "skalp" skinuo Olimpic.

Nakon toga bodove iz Banja Luke odnio je Željezničar, a novi poraz uslijedio je na gostovanju kod Zvijezde. Ova tri poraza izazvala su i smjenu na klupi Borca, umjesto Cvetkovića za novog šefa struke imenovan je Velimir Stojnić, koji u debiju uzima bod u Zenici.

U posljednjih pet kola izabranici Velimira Stojnića upisali su četiri pobjede (Sloboda, Velež, Slavija, Sarajevo), te jedan poraz i to od GOŠK-a.

Treba istaći i da se Borac plasirao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, a u četvrtfinalu izabranici Velimira Stojnića bili su bolji od Sarajeva.

Od ukupno 29 osvojenih bodova fudbaleri Borca su na domaćem terenu osvojili 18 uz gol razliku 17:7, dok su u gostima osvojili 11 bodova uz gol razliku 8:6.

Svih 15 utakmica u jesenjem dijelu prvenstva odigrali su Asmir Avdukić i Srđan Grahovac, a najefikasniji igrači Borca su Saša Kajkut i Branislav Krunić, koji su po pet puta tresli protivničke mreže.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.