Borac bez problema protiv Zvijezde
Prazne tribine Gradskog stadiona u Banjaluci

Banjalučani slavili s 2:0

Borac bez problema protiv Zvijezde

E. Škorić

Borac je pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Banja Luci u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH lako došao do pobjede nad Zvijezdom iz Gradačca (2:0).

Banjalučani su od prve minute nametnuli svoj tempo igre i nisu dozvoljavali previše gosima da se razmašu. Gosti iz Gradačca barem su imali na otvaranju utakmice priliku da naprave nešto više iz kornera, no odbrana Borca riješila je to u svoju korist.

Duško Stajić je u par navrata opasno prijetio golmanu Zvijezde Goranu Labusu. Brzo su domaći krunisali dominaciju na terenu. Muhamed Omić skrivio je prekršaj na rubu kaznenog prostora, zaradio javnu opomenu, a Saša Kajkutu sjajnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio za 1:0.

Domaći sastav nastavio je igrati svoju igru, pa je ubrzo stigao i drugi pogodak. Ovaj put Branislav Krunić sa ruba kaznenog prostora rezantnim udarcem matira Labusa. Imao je do kraja prvog dijela Krunić dobru priliku, ali ostalo je 2:0 do kraja prvog dijela.

U nastavku Borac i dalje napada, Zvijezda se brani, iako su popularni Zmajevi bili puno agresivniji nego u prvih 45 minuta. Gosti su uspjeli sačuvati svoju mrežu u nastavku, ali ovaj rezultat svakako je na strani Banjalučana, koje očekuju dva gostovanja u Gradačcu. Prvo već u nedjelju u sklopu 9. kola Premijer lige, a onda i uzvrat u osmini finala.

Cvetkovićevi izabranici na pragu su četvrtfinala, no to tek trebaju da ovjere na Banja Ilidži u Gradačcu.

Borac – Zvijezda 2:0 (Kajkut 14, Krunić 27)

BORAC: Avdukić, Savić, Kajkut, Grahovac, Dujaković, Raspudić, Vidaković, Žarić, Stajić, Stakić i Krunić. Trener: Zvezdan Cvetković.

ZVIJEZDA: Labus, Jakovljević, Đelmić, Husić, Gavarić, Moranjkić, Ristić, Jusić, Hasić, Hamzić, Omić. Trener: Dragan Jović.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.