Borac bez problema sa Leotarom

Prvak BiH ubjedljiv u Banja Luci

Borac bez problema sa Leotarom

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac, deklasirao je na Gradskom stadionu Leotar sa 3:1, s tim da je rezultat mogao biti mnogo veći da su napadači Borca imali više koncentracije u završnici.

Banjalučani su poveli u 14. minuti, kada je sudija pustio prednost nakon odličnog soloprodora Mikića, koji potom upošljava Vidakovića, a ovaj pogađa mrežu Trebinjaca iskosa sa desetak metara.

Na 2:0 povisio je Duško Stajić u doslovno posljednjim sekundama prvog poluvremena, a u nastavku gledaoci na Gradskom stadionu su mogli vidjeti još golova.

Već u trećoj minuti nastavka Saša Kajkut je povisio rezultat na 3:0. Nakon pogrešnog dodavanja Aničića, napadač Borca je ukrao loptu i potom mu nije bilo teško po treći put natjerati golmana Leotara da ide po loptu u svou mrežu.

Nakon trećeg gola, domaći su povukli ručnu, a Leotar je to iskoristio u 61. minuti, kada se za grešku kod trećeg gola Borca svojim pogotkom donekle iskupio Igor Aničić.

Pola sata prije kraja utakmice u igru je ušao Sead Bučan, zamijenivši na terenu Duška Stajića. Odmah po ulasku na teren, Bučan je podigao igru Banjalučana na viši nivo, te je kreirao dvije prilike za Kajkuta i jednu za sebe, ali se rezultat ipak nije mijenjao.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.