Borac deklasirao Rudar i osigurao ulazak u Premijer ligu BiH

Banjalučani potopili Prijedorčane

Borac deklasirao Rudar i osigurao ulazak u Premijer ligu BiH

D. Vejo

Fudbaleri banjalučkog Borca i teoretski su obezbjedili učešće u Premijer ligi BiH, nakon što su danas u okviru petog kola play-offa na svom terenu savladali prijedorski Rudar rezultatom 4:1 (0:1).

Nije dobro Velikan iz Platonove otvorio susret na Gradskom stadionu. Crveno-plavi su dosta nonšalantno išli na lopte, vjerovatno zbog činjenice da je titula praktično u Banjaluci.

To je iskoristio stari poznanik, pa tako kaznio domaćina u 27. minuti susreta preko Jaćimovića. Do kraja prvih 45 minuta, na semaforu u Banjaluci stajalo je 0:1 u korist gostiju iz Prijedora.

Nakon predaha, samo je jedna ekipa postojala na terenu. Prvo je za izjednačenje pogodio Radoja u 64. minuti susreta, da bi svega minut kasnije, Delić donio vodstvo svom timu (2:1). Banjalučki sastav, tu nije stao. Sjajni Crnogorac, svoj drugi gol na utakmici postigao je u 82. minuti za velikih 3:1 Borca. Konačnih 4:1, postavio je mladi Zekanović sjajnim solom prodorom u 86. minuti utakmice.

Ovom pobjedom, Borac je i matematički riješio pitanje prvaka Republike Srpske.

U narednom kolu, Borac će gostovati Kozari u Gradišci, dok će Rudar na svom terenu ugostiti ekipu Drine iz Zvornika.

Borac: Avdukić, Raspudić, Vejnović, Puzigaća, Radoja, Kunić, Kondić, V. Danilović, Delić, Radulović, Đorđević (ušli su Zekanović, Guzina i Burazor).

Rudar: Inđić, Malović, Popović, Vojinović, Petrović, Lolić, Malinović, Rokvić, Šakić, Ćatić, Jaćimović (ušli su Marić, Kuridža i Miličević).

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi