Borac izgubio spor protiv trojice bivših igrača

Banjalučani će morati isplatiti potraživanja

Borac izgubio spor protiv trojice bivših igrača

A. Čaušević

Vrlo česta pojava u bh. fudbalu je da igrači nakon odlaska traže svoja potraživanja od bivšeg kluba. 

U prošlosti su se mnogi premijerligaši suočili sa ovim problemom, a posljednji u nizu je Borac, još uvijek aktuelni prvak BiH.

Naime, Borac je dužan isplatiti potraživanja trojici bivših svojih fudbalera. Saopštio je to Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

"Za Marka Brtana, Gorana Zakarića i Sinišu Dujakovića, bivše fudbalere Borca, riješili smo sporove i uspjeli osigurati isplatu dospjelih potraživanja", poručili su iz SPFBiH, dodavši:

"Naši članovi se zahvaljuju Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH i pravnom timu na urađenom poslu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brtan se poslije odlaska iz Borca skratio u Hrvatskom dragovoljcu, dok je Dujaković odnedavno član Kozare.

Svakako najzvučniji transfer od navedenog trija je realizovao Zakarić koji je Borac napustio u januaru te je potpisao za Ohod u Saudijskoj Arabiji.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Kad je Velez duzan pise iznos, kad je Zeljo isto, Celik, Sloboda, Olimpik… borac nekom duzan tekst o tome ko da je sms poruka
12 1
user1644923168
Isplatit ce im Borac u certifikatima,uzet ce od boraca takozvane RS...xD
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi