Borac ide u stečaj?

Borac u teškoj situaciji

Borac ide u stečaj?

M. Šljivak

Ogromna dugovanja natjerala su sadašnji upravu Borca da napravi plan izlaska iz krize. Isti podrazumijeva pokretanje stečajnog postupka, piše banjolučki EuroBlic.

Pokretanje stečajnog postupka kod Privrednog suda u Banjoj Luci je prvi korak, a nakon toga formirala bi se petočlana radna grupa za sprovođenje  stečaja u kojoj bi dva člana bili i predstavnici navijača.

Istovremeno FK Krupa koji igra u Prvoj ligi RS podnio bi zahtjev Osnovnom sudu u Banjoj Luci za promjenu imena u FK Borac BL. Istovremeno Grad Banja Luka trebalo bi da prenese prava korištenja na FK Borac BL, a igrači registrovani u klubu bili bi preregistrovani u FK Borac BL. 

Plan obuhvata da se Borac nakon stečajnog postupka u prvoj sezoni takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najvažnije u svemu je to da se klub rješava svih dugovanja i da kreće sa radom bez ikakvih potraživanja. Prema fudbalskim pravilima klub bi u stečaju trebalo da se takmiči u najnižem stepenu takmičenja, a to je četvrta liga RS. Da bi se izbjeglo igranje u najnižem rangu takmičenja klub će da izvrši fuziju sa novoformiranim FK Borac BL i igrao bi u Prvoj ligi RS", kazao je predsjednik FK Krupa Dragomir Ilić za EuroBlic.

Ovako bi banjolučki klub nastavio kontinuitet postojanja sa pravnim nasljedstvom u obliku u kojem je bio i prije pokretanja stečajnog postupka.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.