"Borac je jači nego što sam mislio"

Elisha Levy trener Maccabia

"Borac je jači nego što sam mislio"

U taboru Maccabia iz Haife, prvaka Izraela su bili zadovoljni poslije žrijeba u Nionu. Kako kaže njihov trener Elisha Levy, mislili su da će Borac biti lagan protivnik, ali sad u stručnom štabu ovog kluba misle drugačije.

"Borac je kvalitetniji nego što sam ja to u prvi mah mislio. Informacije koje dolaze iz Banje Luke govore mi da se radi o kvalitetnom protivniku, koji ima odličnu ekipu. Znamo da imaju jaku odbranu i da postižu malo golova. Mislim da smo mogli da prođemo i bolje na žrijebu",  rekao je Levy za SportSport.ba.

Izraelci ne biraju način da dođu do informacija, pa su tako od pomoći treneru iz Haife pomogli i studenti.

"Nedavno su studenti iz Izraela boravili u Banjoj Luci, gdje su imali priliku da se upoznaju i sa Borcem. Informacije koje smo dobili ukazuju nam na to da ćemo morati uložiti puno napora da pobjedimo Borac. Prošle godine je Hapoel lako izašao na kraj sa Željezničarom, ali informacije koje mi imamo govore da je Borac kvalitetniji protivnik. Bez obzira na sve ja sam optimist i vjerujem u našu pobjedu", dodao je Levy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.