Borac lako do pobjede nad Gradinom u Orašju

Banjalučani uvjerljivi

Borac lako do pobjede nad Gradinom u Orašju

Edmir Škorić

Nakon uvjerljive pobjede nad Rudarom u Banjoj Luci, nogometaši Borca vezali su još jednu pobjedu, jer su u Orašju bez većih problema savladali Gradinu.

Kao da je ispadanje iz Kupa od prvoligaša Čapljine razljutilo igrače Borca, koji su najprije s 4:0 deklasirali Rudar, a onda s 3:1 Gradinu u Orašju.

 

Borac je već u 11. minuti stigao do vodstva i to u realizaciji dva stopera. Bašić je poslao dubinsku loptu, Kantar se izmakao kako bi izbjegao nedozvoljenu poziciju, golman domaćih Zukić nije bio siguran, lopta na kraju došla do Trivunovića, koji prolazi pored golama i loptu šalje u mrežu.

 

U završnici prvog dijela Stokić je imao dvije stopostotne prilike, ali nije danas imao svoj dan. U 53. minuti je prednost gostiju udvostručena. Žižović je asistirao Kruniću, koji je dobro šutirao s 20-ak metara, a lopta uz pomoć stative završila u mreži Zukića.

 

Mogao je Smajlović odmah nakon toga smanjiti, ali napadač Gradine je pucao malo pored stative s nekih osam metara, iako je bio potpuno sam pred Avdukićem. Rezervista Kunić u 65. minuti pogađa za 3:0 i tada je sve bilo gotovo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Tek je, dvadesetak minuta prije kraja, Muminović uspio savladati Avdukića, no samo za ubažavanje poraza. Gradini je ovo bio već peti poraz i dosad nemaju nijednu pobjedu. Zakovani su za dno sa samo tri boda iz osam utakmica. Borac je sa nova tri boda došao na diobi treće pozicijesa Zrinjskim.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije