Borac na Grbavici proslavio titulu!!!

Prvak premijer lige BiH stanuje u Banja Luci

Borac na Grbavici proslavio titulu!!!

Ekipa banjalučkog Borca novi je prvak Bosne i Hercegovine! Banjalučani su danas na Grbavici savladali Željezničar sa 1:0 golom Milana Stupara, te tako potvrdili da su ove sezone najbolja ekipa u BiH.

Prvo poluvrijeme derbi susreta 29. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine između aktuelnog prvaka Željezničara i lidera prvenstva banjalučkog Borca nije ni izbliza opravdalo očekivanja.

Prvih 45 minuta proteklo je uglavnom u igri između dva kaznena prostora, bez pravih prilika i uzbuđenja, što nikako nije moglo zadovoljiti oko 2.500 gledalaca na Grbavici.

U nastavku su i jedni i drugi malo živnuli, te nešto odlučnije krenuli sa napadima, ali ni to nije bilo dovoljno da ova utakmica opravda epitet derbija.

Lazar Popović, napadač koji u proljetnoj polusezoni još uvijek nije postigao gol, imao je solidnu priliku u 52. minuti susreta, ali je sa oko pet metara glavom prebacio gol reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Avdukića.

Borac je poveo iz svoje praktično prve prave akcije u 64. minuti. Nakon dobro izvedenog kontranapada, lopta dolazi do Milana Stupara, koji se sjurio u kazneni prostor Želje, predriblao i golmana domaćih Ibrahima Šehića i doveo Borac do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Do kraja susreta Željezničar je imao terensku inicijativu, ali Zajko Zeba se u dva navrata nije najbolje snašao pred golom Asmira Avdukića, pa je slavlje u Banja Luci moglo da počne.

Redakcija portala SportSport.ba čestita novom prvaku Bosne i Hercegovine - Borcu iz Banja Luke.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.