Borac nemoćan na Policama

Pobjeda Leotara

Borac nemoćan na Policama

Midhat Šljivak

Leotar je u Trebinju savladao banjalučki Borac sa 2:0 u susretu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Domaći fudbaleri su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu. Leotar je imao u prvih dvadesetak minuta prilike preko Novakovića i Radivojevića, ali je Advukić bez problema intervenisao. Kantar je zaprijetio golu Leotara, no njegov udarac je otišao pored gola.

I u ostatku prvog poluvremena, Leotar bolji, ali Asmir Avdukić je držao Borac u igru u ovom susretu, te se na odmor otišlo bez golova.

U nastavku je prvi golu zaprijetio Gojko Cimirot, ali ponovo Avdukić izlazi kao pobjednik. Potom je Avdukić odbranio i šut Radivojevića. Ipak, napadi su se isplatili u 71. minuti kada Borko Novaković pogađa za vodstvo Leotara od 1:0.

Borac je prvu veliku priliku imao u 84. minuti kada nakon šuta jednog igrača gostiju, Milinković sa gol crte izbacuje loptu, te spašava svoj gol.

Kazna za propuštenu priliku stigla je u 89. minuti kada Borivoje Filipović postiže gol za konačan rezultat susreta od 2:0.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.