Borac neporažen na Bilinom Polju

Čelik nije uspio doći do pobjede

Borac neporažen na Bilinom Polju

E. Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa prvog kola BHT Premijer lige snage su odmjerili Čelik i Borac, a pobjednika na kraju nije bilo (1:1).

Iako je upilo upitno odigravanje utakmice na Bilinom Polju, iz Borca su uspjeli u posljednji čas izmiriti određena dugovanja prema BSK-u  i unaprijed ostati bez bodova.

I pored brojnih problema s kojima se susreće banjolučki premijerligaš, gostujući igrači uspjeli su da odigraju dobru utakmicu i ostanu neporaženi u Zenici protiv ekipe koju nisu pobijedili u posljednjih pet sezona.

Čelik je krenuo bolje, a prvi je zaprijetio Mišić nakon 12 minuta igr,e ali njegov udarac glavom odlazi pored gola. Stajić nekoliko minuta kasnije nije najbolje centrirao, lopta je prošla kroz šesnaesterac gostiju, a da je pritom niko nije uspio ugurati u mrežu.

Kajkut nije dobro tukao iz slobodnjaka u 24. minuti, kao niti Bajraktarević tri minute kasnije. Pucao je preko gola. Zeničani su poveli u 32. minuti. Mešanović je majstorski uposlio Dedića, ovaj loptu poslao iza leđa Avdukića.

U trenucima kada su domaći čekali odlazak na zasluženi odmor s minimalnim vodstvom, Borac je uspio izjednačiti. Stajića je lopta pogodila u ruku, a sudac pokaza na bijelu tačku. Stokić je bio siguran "s kreča" za 1:1.

Čelik je u nastavku krenuo po pobjedu, dok je Borac svoju priliku vrebao iz kontranapada. U 49. minuti Kajkut je bio u dobroj prilici, ali je sa šest-sdam metara glaovm pucao preko gola. Do 60. minute nije bilo konkretnih pokušaja, a onda Dedić na ubačaj Kajkuta glavom puca ravno u Avdukića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaćin je do kraja utakmice napadao, pokušavao doći do novog vodstva, no Banjolučani su uspjeli da odole svim atacima izabranika Vlade Jagodića. Veliku šansu domaćin je imao u 76. minuti nakon ubačaja s lijeve strane, ali Stajić nije dovoljno jako zahvatio loptu, pa su se gosti odbranili.

Mogao je Borac u 82. minuti i do pobjede. Đelmić je ubacio, Žižović je ostao zaboravljen, ali je glavom pucao pokraj gola. U završnici utakmice još jedna stopostotna šansa za Banjolučane, Grahovac je ostao sam na pet metara od gola domaćih, glavom je šutirao, ali ravno u Adilovića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.