Borac odbio sve ponude za Bilbiju

Potencijalni bh. reprezentativac ostaje u Banja Luci

Borac odbio sve ponude za Bilbiju

Sjajni mladi fudbaler banjalučkog Borca Nemanja Bilbija ostaje u Banja Luci barem do juna naredne godine, iako su interes za njega pokazali mnogi klubovi.

Bilbija je ove sezone svojim partijama u dresu banjalučkog Borca biko pravo otkrovljenje i vrlo brzo se nametnuo u jednog od glavnih igrača ekipe trenera Velimira Stojnića, koja je dugo držala prvo mjesto tabele Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Mladi je fudbaler svojim igrama na sebe privukao pažnju barem desetak evropskih klubova, koji su u proteklih mjesec dana pohodili Banja Luku kako bi se raspitali oko Bilbijinog transfera. Tako su svoje emisare slali bundesligaši Schalke, Hertha i Borussia Moenchengladbach, pa bečka Austria i holandski Venlo.

Upravo je Venlo bio najbliži Bilbijinom transferu, koji će ipak morati pričekati ljetni prelazni rok, nakon što je Borac odbio sve ponude za svog fudbalera. Kako saznajemo iz izvora bliskih Borcu, Banjalučani su odbili sve ponude, uključujući i onu najizdašniju od Venla u iznosu od 450.000 Eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti