Borac odradio mini pripreme, Redžić se oporavio

Kreće borba za bodove

Borac odradio mini pripreme, Redžić se oporavio

Fudbaleri banjalučkog Borca su prvenstvenu pauzu zbog nastupa reprezentacija iskoristili da odrade mini ciklus priprema u SRC „Hajdučke vode“ i kako bi se što bolje upoznali sa trenerom Petrom Kurćubićem.

Nakon šest osvojenih bodova u isto toliko uvodnih kola Borac je u situaciji kada mu je predstojeći duel protiv Travnika od velike važnosti jer samo pobjedom se može vratiti poljuljano samopouzdanje. Svaki novi kiks na domaćem terenu znatno bi otežao situaciju. Svjesni su toga i u redovima crveno-plavih.

"Nama je prioritet da pokušamo uigrati sve linije tima i da se kroz razgovor sa igračima upoznam najbolje što mogu sa svakim od njih. Radimo naporno, dva puta dnevno, što je jedan od preduslova da nastavak šampionata dočekamo potpuno spremni", istakao je novi šef stručnog štaba Petar Kurćubić.

Kurćubiću je na raspolaganju kompletan igrački kadar, mladi Redžić se u potpunosti vratio treninzima, a raduje i podatak da nema povrijeđenih. Iako je bilo planirano da ekipa boravi u Drvaru tokom ovih mini priprema, rukovodstvo kluba je odabralo planinu Borja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odličan potez smo napravili dolaskom u SRC 'Hajdučke vode', gdje smo naišli na ljubazne domaćine i gostoprimstvo kakvo se samo poželjeti može. Na usluzi su nam fudbalski teren, teretana i saune, kao i prateći objekti koji ovu destinciju čine privlačnom", rekao je direktor FK Borac Robert Zrilić.

Čelnici kluba iz Platonove očekuju da će novi strateg svojim znanjem i iskustvom pomoći da klub izađe iz trenutne rezultatske krize.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.