Borac ostao bez predsjednika: Draško Ilić podnio ostavku

Burno u Borcu

Borac ostao bez predsjednika: Draško Ilić podnio ostavku

Draško Ilić zvanično je podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac. 

Kako stoji na stranici banjalučkog premijerligaša, Draško Ilić je na jučerašnjoj sjednici Skupštine kluba, na kojoj je prisustvovalo 16 od ukupno 27 delegata, ostavku i zvanično podnio. 

Na zasjedanju Skupštine delegati su odlučili da se formira petočlani pregovarački tim, koji će obaviti razgovore sa čelnicima Grada Banja Luka i resornih ministarstava kako bi se našlo rješenje za izlazak iz teške finansijske situacije u kojoj se Borac nalazi. U sastavu spomenutog pregovaračkog tima nalaze se Draško Ilić, Darko Ljubojević, Dejan Travar, Mićo Milovanović i Predrag Zgonjanin, a prevashodni zadatak tima biće iznalaženje 150. 000 KM koje Borac treba da plati povjeriocima do 15. jula, kako bi uopšte bio žrijeban za narednu sezonu Premijer lige BiH.

Govoreći o budućem funkcionisanju kluba, Draško Ilić istakao je da „Borac više ne može ovako“.

"Klub više ne može da funkcioniše na način kako funkcioniše sada. 30. aprila sam ponudio ostavku, zajedno sa ostatkom Upravnog odbora, kako bi se tim postupkom probudile relevantne strukture, a i banjalučka sportska javnost, kako bi se krenulo u proces ozdravljenja Borca. Međutim, za ovih mjesec dana ništa se od toga nije desilo, osim prijateljske utakmice sa novosadskom Vojvodinom, koju su inicirali naši navijači. Prave podrške osim navijača Borac nema i u takvom okruženju besmisleno je da više budem predsjednik Upravnog odbora. Ne mogu više da zamaram ni sebe 6 do 8 sati dnevno, a ni svoje saradnike kada nemamo podršku onih koji bi trebalo da nam pomognu", rekao je Ilić na obraćanju delegatima.

Na sjednici jednoglasno su usvojeni i Izvještaj o radu predsjednika i Upravnog odbora i Finansijski izvještaj u periodu od 1. marta 2014. do 31. decembra 2014. i od 1. januara 2015. do 30. maja 2015. godine.

O radu Upravnog odbora govorio je potpredsjednik kluba i Fudbalskog saveza BiH Darko Ljubojević.

"Za vrijeme mandata Upravnog odbora, koji je upravljao klubom od marta prošle godine, urađeno je mnogo pozitivnih stvari. Vraćeno je oko 656 000 konvertiblnih maraka duga prema određenim povjeriocima, a, sarađujući sa advokatskom kancelarijom Stevanović iz Bijeljine, dobili smo nekoliko sporova sa našim bivšim igračima, gdje prije svega mislim na Krunića, Đorđića i Ćorića. Preko iste advokatske kancelarije smo riješili dug koji je FK Rad imao prema Borcu na osnovu transfera Duška Sakana, dok smo preko advokatske agencije iz Berlina krenuli u rješavanje duga od 39 000 KM koji Sevilla ima prema Borcu na osnovu nekadašnjeg fudbalera Borca Miroslava Stevanovića. Uspostavljen je dobar rad u omladinskoj školi, kadeti i juniori Borca su u samom vrhu tabele u svojim starosnim kategorijama, te je nekoliko mladih igrača iz našeg omladinskog pogona priključeno prvom timu. Također, ostvarena je i sportsko-poslovna saradnja sa Crvenom zvezdom i Vojvodinom, sa kojima smo u proteklom periodu odigrali dvije prijateljske utakmice", rekao je Ljubojević.

"U proteklih godinu dana, Borac je živio prošlost, a ne sadašnjost ili budućnost, kako bi trebalo da bude", riječi su kojima je Draško Ilić počeo izlaganje o radu Upravnog odbora na čijem čelu je bio 14 mjeseci.

"Za ovih godinu dana stalno smo morali da vraćamo dugove koje su napravile prethodne uprave kluba svojim zločinačkim ponašanjem. Isplaćivana su dugovanja prema bivšim trenerima i zaposlenicima koji su dobijali otkaze: Milanu Vukelji, Josipu Pelcu, Bogdanu Petkoviću… kao i prema pojedinim igračima koji su nekada nosili dres Borca. Zbog toga nikako nismo uspijevali da adekvatno ispratimo obaveze prema onima koji su sada u klubu", rekao je Ilić, ponovo se osvrnuvši na projekat izgradnje pomoćnih terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona.

"Da su već izgrađeni pomoćni tereni, situacija bi u Borcu po mnogim pitanjima bila daleko bolja i dosta stvari bi izgledalo drugačije. Mislim da je krajnje vrijeme da se konačno krene u realizaciju tog projekta jer je Borac sa svoje strane obavio sve pripremne radnje. Takođe, smatram da bi konačno trebalo Gradski stadion vratiti pod ingerencije Grada. Stadion je predat na korištenje Borcu i uprava koja je to potpisala napravila je neoprostivu grešku. Borac od tog potpisa ima samo gubitke koji iznose 600 000 KM na godišnjem nivou jer jedini plaća vodu, struju, grijanje, a pritom nije jedini korisnik stadiona", rekao je Ilić.

Na kraju svog izlaganja Ilić je istakao da je će početkom naredne sezone fudbaleri Borca na Gradskom stadionu u Banja Luci odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom Barija. Dogovor je postignut na nedavnom sastanku direktora italijanskog kluba sa Ilićem i direktorom Zrilićem koji je održan u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi članovi Skupštine

Draško Ilić je na početku današnje sjednice naveo da je sadašnji saziv Skupštine „osvježen“ sa sedam novih članova, koji su na mjestima delegata, prema Ilićevim riječima, zamijenili „neaktivne predstavnike gradske uprave, koji nisu pokazali želju da pomognu Borcu“. Novi članovi su: Jovan Rosić, Goran Đukić, Oliver Gačić, Goran Trninić, Siniša Trninić, Goran Talijan i Vlado Rosić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.