Borac pleše šampionski ples

Maksimalnih 9 bodova razlog za optimizam

Borac pleše šampionski ples

A. Beganović, foto: Mirza Subašić

Tri kola, od toga dva gostovanja i maksimalnih 9 bodova na kontu banjalučkog Borca, vraćaju nadu u bh. klupski fudbal.

Momčad, koja je igrala važnu ulogu i u nekadašnjem prvenstvu zajedničke nam države, nakon mnogo godina na margini bh. fudbala, ponovo je tamo gdje joj je i mjesto.

Nakon nepotpuna tri kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac izdvojio se na čelu tabele. Uspjeh za svaku pohvalu, ali i uspjeh koji raduje sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji.

Prije početka prvenstva banjalučkog premijerligaša niko nije vidio kao favorita za titulu, ali početak istog pokazao nam je nešto sasvim suprotno. Iako u Borcu još uvijek ne žele preuzeti ulogu favorita, situacija na terenu je sasvim drugačija. Prvo kolo i pobjeda u Laktašima (2:0), zatim domaći trijumf protiv Leotara (2:0) i sinoć šlag na tortu, pobjeda u Zenici nad domaćim Čelikom (1:0), znače samo jedno. Borac je već sada možda i najveći favorit za titulu i ukoliko nastave sa ovakvim igrama, sigurno je da bi pehar na kraju sezone mogao doći u Banja Luku.

Sjajni rezultati Borca bili su povod da stupimo u kontakt sa trenerom banjalučkog kluba, Velimirom Stojnićem, koji je za naš portal rekao:

„Utakmica u Zenici bila je prava prvenstvena, Čelik je imao inicijativu u prvom poluvremenu, ali jalovu. Kada smo na odmor otišli sa početnih 0:0 bio sam siguran da bodovi putuju u Banja Luku. Sjajnom igrom, pogotovo u odbrani i srednjem redu uspjeli smo parirati domaćim fudbalerima te zabiti pogodak koji nam je donio veliko slavlje. Zenička publika još jednom je pokazala zašto je najbolja u našoj državi. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka cijeli stadion je aplaudirao mojim igračima i ovim putem želim se zahvaliti svim prisutnim na Bilinom Polju“.

Na pitanje da li se već sada u Banja Luci razmišlja o tituli, Stojnić je rekao:

„Doista nemamo nikakvog imperativa. Od preuzimanja trenerske klupe dao sam sebi zadatak da momcima usadim pobjednički mentalitet i u tome sam uspio. Idemo od utakmice do utakmice, a ukoliko nam se ukaže prilika za titulu, sigurno ćemo je iskoristiti. Mislim da nam za titulu trebaju još dva kvalitetna igrača, ali još jednom želim ponoviti da mi apsolutno nemamo nikakvog imperativa. U današnjem sastavu Borca najviše je momaka iz Banja Luke i mislim da je oslanjanje na vlastiti igrački kadar najbolja opcija za sve klubove“

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.