Borac produžio saradnju sa četvoricom fudbalera

Ostaju u klubu

Borac produžio saradnju sa četvoricom fudbalera

D. Vejo

Čelnici banjalučkog Borca odlučili su dobre igre svojih pojedinaca da nagrade novim ugovorima.

Riječ je o krilnom napadaču iskusnom Ivanu Deliću, mladim fudbalerima Vladanu i Iliji Daniloviću, te Predragu Zekanoviću, za koje uprava crveno-plavih ima samo pozitivne komentare.

"Ovi momci su svojim igrama zaslužili nositi dres Borca. Ivan Delić je kao što već znate, produžio saradnju na godinu plus godinu, dok smo sa Predragom Zekanovićem te Vladanom i Ilijom Danilovićem, danas potpisali nove trogodišnje ugovore, a gdje su se oni klubu na vjernost zakleli do 2020. godine. Na ove mlade igrače, prava ne polaže niko osim Fudbalskog kluba Borac, kojem ide sav prihod od prodaje istih", izjavio je član UO FK Borac, Vico Zeljković.

Jedan od najiskunijih članova crveno-plavih nije krio zadovoljstvo.

"Postigli smo dogovor. Zadovoljan sam. Prvi korak je ispunjen, a to je povratak u elitu. Ova ekipa zaslužuje da bude među prvih šest. Možemo ispuniti cilj, mislim da imamo kvalitet za to. Hvala navijačima što su nas podržavali tokom cijele sezone, nadam se da će nastaviti i dalje", jasan je bio Ivan Delić

Mladi štoper je svoje pohvale uputio takođe na konto čelnika kluba.

"Zahvalio bih se upravi i stručnom štabu na povjerenju. Nadam se da ćemo biti ravnopravan protivnik u Premijer ligi BiH sa ostalim ekipama, te da ćemo ostvariti primarni cilj", ističe Ilija Danilović.

S njegovim mišljenjem, složio se i krilni napadač Banjalučana.

"Kao i moji saigrači tako ću i ja reći, hvala na povjerenju. Nadam se da ćemo svi opravdati povjerenje rukovodstva. Znam kako je i ispasti i ući u elitu osjetio sam to na svojoj koži, ali ovoga će puta to biti drugačije. Borićemo se pa šta bude" poručio je Predarag Zekanović.

Rukovodstvo novog-starog premijerligaša u nastavku računa i na usluge sjajnog veziste.

"Čestitam treneru Željku što je došao na mjesto šefa struka. Mislim da imamo tim za titulu i za prvih šest. Ja ću svojim igrama truditi se da opravdam očekivanja stratega i čelnika kluba", zaključuje Vladan Danilović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi