Borac je prvak Bosne i Hercegovine!

Kolo prije kraja osigurali titulu

Borac je prvak Bosne i Hercegovine!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Banjalučki Borac novi je prvak Bosne i Hercegovine. 

Pred ispunjenim tribinama na Gradskom stadionu u Banjaluci, Borac je u 32. kolu Premijer lige savladao Tuzla City rezultatom 2:0 i došao je do drugog naslova prvaka naše zemlje.

Borac je zaprijetio već u trećoj minuti. Vranješ dobro šutira glavom nakon ubačaja Zakarića, ali lopta odlazi preko gola.

Uzvratila je Tuzla dvije minute kasnije preko Džafića čiji udarac nije bio precizan, a potom se uglavnom igralo žestoko na sredini terena i bez previše opasnosti pred oba gola.

Međutim, Borac je u finišu prvog dijela ponovo napao. Vranješ u 36. minuti propušta odličnu šansu, Fejzić mu skida zicer i lopta odlazi u korner.

Nakon kornera domaći tim dolazi do vodstva. Ziljkić, koji je ušao umjesto Mollsa dobro ubacuje, Fejzić griješi, a Stojan Vranješ je na pravom mjestu i pogađa za prednost od 1:0.

Oglasi

Gosti iz Tuzle su se žalili jer su smatrali da je korner koji je prethodio pogotku došao nakon ofsajd pozicije. Opravdane su bile žalbe, no sudija nije mislio tako pa je zbog protesta isključen pomoćni trener Dženis Ćosić.

1:0 bio je rezultat prvog poluvremena i Borac je došao na korak od osvajanja titule prvaka, a u 58. minuti meča Borac stiže do drugog gola. Ziljkić ponovo asistira, a ovog puta Moraitis zabija za prednost od 2:0 i veliko slavlje.

Do kraja meča Borac je mirnom igrom sačuvao prednost. Nisu dopustili gostima da im ozbiljno zaprijete i ostalo je 2:0, te je Borac postao novi šampion Bosne i Hercegovine.

Ovo je banjalučkom timu druga titula prvaka naše zemlje.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Borac - Tuzla City 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Pavlović, Ćorić, Ćosić, Molls, Vojnović, Brtan, Subić, Vranješ, Meleg, Mehanović, Zakarić.

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Karjašević, Džafić, Mišić, Mehidić, Nukić, Doffo, Lučić, Morris, Đerić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Da su titulu dobili sportski , fer i posteno , bez sudijski lakrdija + i ovo danas sa navijacima - cestitao bi im , a ovako mi to moj ponos ne dozvoljava
49 7
forza_juve
Koga qrac boli za nekim ko ne priznaje BiH, neka kurir piše o njima. Vi ste novinarcici isti oni smradovi
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi