Borac putuje u Medulin, Malinović na probi

U Medulin po formu

Borac putuje u Medulin, Malinović na probi

Ekspedicija Borca koja sutra ujutro putuje u Medulin na pripreme brojaće 38 ljudi, od toga 27 fudbalera.

Novo ime na spisku šefa stručnog štaba Igora Jankovića je Stanko Malinović iz šipovačke Gorice, koji je na probnom radu, a također sa ekipom putuje i mladi Vladimir Arsić, izdanak Borčeve škole.

"Dobro smo odradili ovaj uvodni dio. Igrači su odradili testove, svi su zdravi. Spremni odlazimo u Medulin. Nadamo se da ćemo se dobro spremiti za nastavak prvenstva. Po povratku u Banjaluku imaćemo jasniji sliku o ekipi. Takođe, ne isključujem mogućnost da dođe još neko pojačanje, ali samo na poziciji gdje se uvjerimo da smo 'tanki'", rekao je trener Borca Igor Janković.

Fudbaleri Borca u Hrvatskoj će učestvovati na Arena Kupu 2018. Crveno-plavi su smješteni u “plavu” grupu sa hrvatskim prvoligašima Slaven Belupom i Interom, te slovenačkom ekipom Aluminij. U drugoj, “crvenoj” grupi su Lokomotiva iz Zagreba i vinkovačka Cibalija, te Zrinjski i Ankaran iz Slovenije.

Borac prvi meč igra već u nedjelju protiv Aluminija. U srijedu, 24. januara izabranike Igora Jankovića očekuje meč drugog kola protiv Slaven Belupa, dok je u subotu 27. januara na programu posljednji susret u grupi protiv Intera. Sve tri utakmice crveno-plavi će igrati u terminu od 15.00 časova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U utorak i srijedu, 30 i 31. januara igraće se mečevi za plasman.

Iz kluba su informisali javnost i da je potpisan ugovor o saradnji sa Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci, gdje će se stručno usavršavati Borčevi kadrovi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi