Sarajevo u Banjoj Luci kao kod kuće: Borac u svom domu "posti" već godinama

Bordo tim može do jesenje titule

Sarajevo u Banjoj Luci kao kod kuće: Borac u svom domu "posti" već godinama

Admin Čaušević

Poslastica 18. kola Premijer lige ostavljena je za kraj. Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac će dočekati Sarajevo. 

Sarajevo je još uvijek neporaženo i već dugo drži prvo mjesto na tabeli, dok Borac igra odlično kući i jedini je bez poraza.

Bordo tim tradicionalno gira dobro u gradu na Vrbasu. Posljednji put Borac je kao domaćin protiv Sarajlija slavio prije punih devet godina.

Bilo je to u jesnjem dijelu sezone 2011/12 kada su za trijumf Banjalučana pogađali Branislav Krunić, te Saša Kajkut koji je i danas član ovog tima. Završeno je 2:0.

Računajući ligaške i kup mečeve Sarajevo je od tada na Gradskom stadionu gostovalo sedam puta. Tri meča su završena neriješeno, a Bordo tim ima četiri pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I posljednji duel ova dva tima u Banjoj Luci okončan je pobjedom Sarajeva kada su izabranici Vinka Marinovića odigrali odličan meč te golovima Benjamina Tatara slavili s 0:2.

Inače, pobjedom nad Borcem Sarajevo može već danas doći do jesenje titule. Bordo tim bi mogao postati jesenji prvak i u slučaju poraza, ali pod uslovom da Željezničar ne pobijedi Široki Brijeg.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sipopugaloma
Hahaha to redakcijo, lozite banjalucane ne bi li izginuli da pobijede SAMPIONA i pruzili sansu VASEM zeljkanu da se priblizi... al ne da Bog, on sve vidi, novi (stari) prvak je sa Koseva aBd
11 3
pjanke.sa
Idemo momci danas samo jako, blizu igraca, od noge do noge da im se zamantaaaaaaaaa. Volim te Sarajvoooooooo
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi