Borac se ne dolazi predati na Grbavici

U derbiju kola Banjalučani gostuju Željezničaru

Borac se ne dolazi predati na Grbavici

Banjalučki Borac će nakon 18 godina izbivanja naredne sezone igrati evropska takmičenja, što je veliki uspjeh za jedan od klubova sa najvećom tradicijom sa ovih prostora, svakako veliki uspjeh.

Borac je u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine sa minimalnih, ali zasluženih, 1:0 savladao Slaviju i tako izborio plasman u finale najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH, čime je zagarantovao sebi mjesto u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Banjalučani će u finalu Kupa BiH za protivnika imati sarajevski Željezničar, kojem gostuju i u sutrašnjem derbiju Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

"Biće to duel dvije najbolje ekipe u državi u ovom trenutku i očekujem dobru, ali i veoma tešku utakmicu", kaže trener Borca Zoran Marić za SportSport.ba.

"I mi i Željezničar smo u srijedu igrali u Kupu i obje ekipe su fizički istrošene, što bi svakako moglo uticati na igru. Željezničar se zaista nalazi u dobroj formi i u proljetnom dijelu sezone igraju odlično, a osim toga imaće i prednost domaćeg terena. Ipak, ni mi nismo bez šansi, pogotovo jer smo pokazali da možemo dobro odigrati i na strani. Mi ćemo svoju priliku strpljivo čekati i pokušati doći do iznenađenja, a nama bi iz ovog susreta odgovarao i bod", dodao je Marić.

U ekipi Borca za sutrašnji derbi najvjerovatnije neće biti Ljubiše Vukelje, koji je povrijeđen i njegov je nastup pod velikim znakom pitanja.

Derbi susret 23. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Borca na programu je sutra, u večernjem terminu od 19:30 sati na stadionu Grbavica.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.