Borac siguran protiv BSK-a

Prijateljski meč

Borac siguran protiv BSK-a

D. Vejo

Fudbaleri Borca savladali su danas ekipu BSK-a rezultatom 3:0 (2:0) na pomoćnom terenu u prvoj pripremnoj utakmici za proljetni dio sezone.

Prvo poluvrijeme, Borac je zaigrao u sastavu Avdukić, Zekanović, Guzina, Perišić, Raspudić, Puzigaća, Dujaković, Ojdanić, Danilović, Kukić i Kiso.

Od prvog sudijskog zvižduka sastav koji predvodi Vule Trivunović imao je inicijativu na terenu. Igrao se 19. minut kada korner sa lijeve strane izvodi mladi Danilović, a najbolje se u kaznenom prostoru gostiju snalazi Bojan Puzigaća koji glavom matira nemoćnog golmana BSK-a za 1:0 crveno-plavih.

Nakon toga, kolosalnu šansu imao je Danilović koji u 32. minuti susreta izlazi jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali stativa je ovoga puta bila saveznik gostiju. U samom finišu prvog dijela, na asistenciju mladog Perišića, Guzina se najbolje snalazi u protivničkom šesnaestercu te tako udvostručuje prednost svog tima. Na odmor se odlazi pri rezultatu 2:0 za Borac.

Drugih 45 minuta Velikan iz Platonove je počeo u sastavu Trkulja, Erić, Vejnović, Ilija Danilović, Kondić, Radulović, Jaogdić, Radoja, Đorđević, Delić i Kunić.

Iskusnom napadaču Petru Kuniću trebalo je svega dvije minute da zatrese mrežu BSK-a na asistenciju mladog Kondića koji je probio sa desne strane i uputio centaršut. 

Priliku da zaigra dobio je i novi igrač banjalučkog sastava Bojan Burazor koji je u 65. minuti susreta zamijenio Jagodića, a gdje je današnjom partijom kao i Đorđević, pobrao simpatije svih prisutnih na stadionu. Do kraja meča, domaćin je imao inicijativu na terenu, ali rezultat se nije mijenjao.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi