Borac tri meča bez publike

Disciplinska komisija izrekla kaznu

Borac tri meča bez publike

Disciplinska komisija Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH “odrezala” je kaznu FK Borac zbog incidenata koji su izazvali njegovi navijači nakon završetka meča 29. kola Premijer lige protiv Slavije (1:1).

Podsjetimo, nakon što je sudija Pilav dao znak da je meč završen u teren su utrčale najvatrenije pristalice Banjalučana koje su udarale svakoga ko im se našao na putu, a sudijska trojka spas je potražila u svlačionici.

Prema odluci Disciplinske komisije, Borac će prve tri utakmice nove sezone igrati bez prisustva publike, a klupska kasa biće “lakša” za oko 7.000 KM. Marko Maksimović i Bojan Petrić, igrači koji su zaradili crvene kartone propustiće tri, odnosno dva meča, dok je sa dvije utakmice suspenzije kažnjen Vlastimir Jovanović (Slavija).

”Ovo je nevjerovatno! Znali smo da nećemo čuti lijepe vijesti iz Sarajeva, ali ovako veliku kaznu niko nije očekivao. Žalićemo se, šta drugo da kažem. Borac nije zaslužio ovakav status, pogotovo što se na ostalim bh. terenima dešavaju slične, pa i gore stvari. Kako smo samo mi prošli u Mostaru i nikom ništa”, rekao je Damir Špica, direktor Borca za Nezavisne novine.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.