Borcu derbi protiv Zrinjskog, Stojan Vranješ Banjalučane primakao tituli

Premijer liga

Borcu derbi protiv Zrinjskog, Stojan Vranješ Banjalučane primakao tituli

E. Škorić

U derbiju 30. kola Premijer lige BiH Borac je s 2:1 savladao Zrinjski i primakao se tituli.

Banjalučani su opravdali (blagu) ulogu favorita i pogocima Stojana Vranješa napravili dobar posao u borbi za titulu, a u prilog im ide i to što je Sarajevo nešto ranije remiziralo sa Slobodom (0:0).

Od početka meča vidjelo se da će gledatelji putem malih ekrana uživati u dobroj utakmici, a na gol se čekalo samo 15 minuta. Nakon kornera, lopta stiže do Vranješa, a iskusni kapiten i veznjak domaćeg tima pogađa za 1:0.

Zrinjski se brzo pridigao i samo sedam minuta kasnije stigao do 1:1. Juranović je prošao pored odbrane Borca i na kraju matira rezervnog golman Lakića (Pavlović nije branio) za 1:1.

Pet minuta prije odlaska na odmor Vranješ proigrava Melega, ovaj pogađa stativu iz povoljne situacije, a na drugoj strani Tičinović nije kaznio Borac, pošto šutira ravno u Lazića.

Međutim, novi gol već u 42. minuti. Opet Vranješ, njegov 14. gol, ovaj put nakon što ga je proigrao Ćorić. Vranješ je lagano riješio situaciju jedan na jedan s Varvodićem. Gosti su se žalili da se radilo o nedozvoljenoj poziciji. Čini se, da su bili u pravu, ali zastavica pomoćnog sudije ostala je dole.

Na otvaranju drugog dijela velika šansa za Melega, ali Varvodić spašava Plemiće, a na drugoj strani Lakić briljantno brani udarac Bilbije. Zatim Moraitis iz teške pozicije šutira preko gola Mostaraca na centaršut Vranješa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tresao se okvir domaćeg gola u 62. minuti nakon što je Bilbija šutirao glavom. Veliku šansu ne koristi Todorović, pa ostaje 2:1 za Borac.

Banjalučani ostaju prvi i u posljednja tri kola ulaze s dva boda prednosti u odnosu na Sarajevo, a za vikend gostuju Željezničaru na Grbavici.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Ofsajd kao kuca - svaki komentar suvisan , to je nasa realnost
17 8
Rigel
Kome smeta jako Sarajevo??? Hahahahahahaha... trpaj stojaneeeeeee
6 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi