Borba se nastavlja

Borba se nastavlja

Večeras će se borba između Fergusona i Murinha preseliti na Old Trafford i dobićemo konačnog pobjednika. U Rimu oba tima imaju velikih problema sa povredama. Barca kao i Porto imaju dobar rezultat iz prve utakmice i vjeruju u prolaz večeras.

Manchester – Inter

José Mourinho je poveo svoje momke na Old Trafford, uvjeren da i pored rezultata 0-0 iz prve utakmice mogu odigrati dobro i naći se među osam najboljih timova Evrope.  Murinhu je to i uspjelo prije 5 godina kada je doveo Porto na ovaj stadion i golom u zadnjim minutama izbacio Manchester.

I večeras otvoren Champions Planet
Sarajevski ljubitelji vrhunskog fudbala utakmice Lige šampiona mogu pratiti skupa sa nama, u izvanrednoj atmosferi Doma mladih, uz istinski fudbalski ugođaj i mnoštvo zanimljivih sadržaja, a najsretniji će osvojiti i Heinekenovu veliku nagradu – Put i VIP ulazicu za finale Lige šampiona u Rimu.
“Znamo da ćemo se naći u uzavreloj atmosferi i da će ovo biti teška utakmica, ali mi večeras ne igramo protiv atmosfere, ni protiv Interove loše tradicije u Ligi prvaka. Ne. Naš jedini protivnik će biti kvalitet Manchester Uniteda, kvalitet koji mi možemo pobijediti našim kvalitetom.” uvjeren je trener Intera u uspjeh večeras, kao i prije 5 godina,”Želim mom timu prenijeti kakvo je uživanje igrati utakmicu na Old Traffordu i izbaciti svjetskog šampiona, Manchester United.”

Inter ima problema sa povredama u zadnjoj liniji, što ni malo ne može da raduje, jer nasuprot sebe imaju igračke veličine kao što su Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo i Dimitar Berbatov, koji mogu svakom timu da postignu golove.

"Christian Chivu, Walter Samuel, Materazzi i Burdisso ne mogu igrati", potvrdio je José Mourinho pred polazak u Manchester.

I pored povreda igrači Intera vjeruju u prolaz dalje, a to je najavio i njihov kapiten Javier Zanetti: “Zasigurno je ovo najjači protivnik sa kojim smo igrali u ovoj sezoni Lige prvaka i uvjeren sam da naš tim može odigrati dobro. United će od prve minute krenuti u napad, po pobjedu, što će nam otvoriti priliku za kontra-napad, ali mislim da ih ne smijemo čekati jer bi to moglo biti pogubno za nas.”

Sir Alex Ferguson se osvrnuo na dosadašnje duele sa Mourinhom, gdje u 13 utakmica ima samo jednu pobjedu:
“To što imam samo jednu pobjedu protiv njega pokazuje da i ja pravim greške. Ja sam ranjiv, kao i bilo ko drugi u fudbalu, ali lični uspjeh za mene je nebitan. Puno me više čini ponosnim to što je ovaj klub napravio u vremenu dok sam ja ovdje i to je za mene bitno.”

“Mourinho je nevjerovatan i ja uživam gledajući ga na TV-u, ali on ne može uraditi više ništa onog trenutka kad igrači pređu liniju. Tada sve postaje stvar individualne koncentracije i ja vjerujem mojim igračima da mogu odraditi dobar posao na terenu.”

Trenera domaćih raduje to što će Rio Ferdinand biti spreman i zauzeti svoje mjesto u odbrani pored Nemanje Vidića kojeg u prvoj utakmici nije bilo zbog suspenzije. Gary Neville, Wes Brown i Rafael da Silva su već duže vrijeme povrijeđeni i ni večeras neće moći pomoći svom timu.

Paul Scholes, jedan od najstarijih igrača Uniteda i jedan od najkorisnijih u posljednjih nekoliko godina,  uvjeren je u pobjedu nad Interom ako njegov tim ponovi igru iz prve utakmice.
“Nismo dozvolili Interu da igra i jedino što je nedostajalo je lopta u njihovoj mreži, jer stvorili smo dovoljno šansi da pobijedimo dvije ili tri utakmice”


Roma – Arsenal

Drugi duel engleskih i italijanskih timova večeras odigraće se u Rimu na stadionu Olimpico. Tim iz Londona ima prednost od jednog gola razlike koju im je obezbijedio Robin van Persie pogotkom sa 11 metara u 37. minuti.

van-persieVan Persie je iz penala donosi prednost ArsenaluArsenal je pobijedio u 5 od 6 posljednjih dvomeča protiv italijanskih klubova i trener Arsene Wenger se nada da bi tu ugodnu tradiciju mogli nastaviti i danas.

“Pozitivna stvar iz prve utakmice je to da nismo primili gol, a nismo ni postigli toliko da bi došli ovdje da branimo prednost. Veoma bitna stvar za nas je da postignemo gol jer bi on riješio mnogo toga.”

“Roma će krenuti od prve minute u napad, jer moraju postići najmanje 2 gola. Mi nećemo čekati da oni uspostave pritisak, igraćemo napadački kao i uvijek, jer napad je najbolji način da otklonite pritisak sa svoje odbrane.”

U timu Arsenala zbog povreda u Rimu neće nastupiti Emmanuel Adebayor, Mikael Silvestre, Cesc Fabregas i Tomas Rosicky, dok Andre Arshavin nema pravo nastupa.
Ono što može da raduje Wengera je oporavak Eduarda i Thea Walcotta koji su igrali u  utakmici FA kupa protiv Burnleya.  

Luciano Spalletti je u velikim problemima zbog povreda: “Danas ćemo analizirati situaciju i vidjeti ko je spreman. Moguće je da utakmica ode u produžetke i moram računati i na to prije nego donesem finalnu odluku.”

Na današnjem treningu znaće se da li će za večerašnju utakmicu biti spremni veznjaci, Alberto Aquilani i David Pizarro, a testove će proći i kapiten Francesco Totti i golman Doni.
Za tim Rome večeras sigurno neće konkurisati Marco Cassetti, Simone Perrotta i Cicinho zbog povreda, kao ni Daniele De Rossi, pouzdani igrač sredine terena koji je “požutio” u prvoj utakmici i večeras nema pravo nastupa.

“Ovaj put će biti drugačije, jer mi imamo iza nas naše navijače”, rekao je Spalletti misleći na 65 000 gledatelja, koliko ih se večeras očekuje na Olimpicu, “ Moramo odigrati dobro i ostvariti rezultat. Ja vjerujem u moje momke, jer uvijek daju najbolje od sebe u velikim utakmicama.”


Barcelona – Lyon

Thierry Henry je pogodio u prvom susretu na Gerlandu i obezbijedio Barceloni gol u gostima koji je od izuzetne važnosti u Ligi prvaka. I pored dobrog rezultata iz prve utakmice iz Barcelone najavljuju napad od prve minute i pobjedu koja bi im osigurala prolazak među osam najboljih timova Evrope.

“Najbolji način da prođemo u sljedeću rundu takmičenja je da postignemo što više golova. Ne vidim ni jedan drugi način i mi idemo na pobjedu.” istakao je Josep Guardiola, koji u svojoj prvoj sezoni na klupi Barcelone radi odličan posao.

Popularni Pep upozorio je i na najveću opasnost po njegov tim: “Juninho je velika opasnost kod prekida.
Neke od njegovih udaraca nemoguće je braniti. Mi moramo biti pametni i ne praviti prekršaje u trećini terena ispred našeg gola.”

Lyon-BarcelonaJuninho će biti najveća opasnost po gol BarceloneU španskom timu večeras zbog povreda neće biti Carles Puyol, Gabriel Milito i Eric Abidal, ali se oporavio Andrés Iniesta i mogao bi zauzeti mjesto u timu. Napadački trio Barce: Lionel Messi, Samuel Eto'o i Thierry Henry, koji su postigli 55 od 76 pogodaka u španskom prvenstvu, spremni su i večeras da prave probleme odbrani Lyona.

Trener francuskog šampiona Claude Puel nada se da će njegov najbolji napadač Karim Benzema biti spreman za večeras: “Benzema radi dobro i mislim da će biti spreman . Sa njim u napadu naše šanse su mnogo veće.”

“Dobro smo odigrali prvu utakmicu i vjerujem da mi možemo izbaciti Barcelonu. Biće ovo teška utakmica za nas,ali većina mojih igrača je već igrala na ovom stadionu tako da mislim da ih atmosferana neće omesti u tome da pokažu najbolje što znaju.”

Guardiola i Puel su se već ranije sastajali kao igrači, kada je Barcelona u sezoni 1993/94 igrala protiv Monaca u grupnoj fazi i pobijedila u obje utakmice. Španci se nadaju da će i večeras njihov trener biti uspješniji.


Porto – Atletico

U sjeni duela engleskih i italijanskih momčadi večeras uzvratnu utakmicu igraju  Porto – Atletico. Ekipa iz Madrida igra u odličnoj formi u domaćem prvenstvu i pokušaće tako igrati i Ligu prvaka. Porto ima odličan rezultat iz prve utakmice i postignuta dva gola u gostima, što im daje veliku prednost u uzvratu.

Porto-AtleticoAtletico igra napadački fudbal i sigurno će dati sve od sebe da pobijedi u Portugalu. Njihov ponajbolji igrač Sergio Aguero vjeruje u dobar rezultat:

“Odmah poslije derbija počeo sam razmišljati o Portu. Mi ćemo dati sve od sebe, apsolutno sve, da prođemo dalje iako je pred nama jak protivnik koji ima prednost domaćeg terena.”

“Ne smijemo se zanositi dobrim igrama protiv Barcelone i Reala, ovo će biti drugačija utakmica i mi moramo iskoristiti naše šanse.” upozorio je trener gostiju Abel Resino koji vjeruje da njegovi napadači mogu postići golove koji su im prijeko potrebni.

Resino će za utakmicu na stadionu Dragão imati na raspolaganju najjači tim, jer svi igrači su spremni

Jesualdo Ferreira, trener Porta pred ovaj meč je izjavio: “Mi moramo igrati inteligentno i biti strpljivi i ne dozvoliti da nas atmosfera ponese. Atletico ima novog trenera sa novim idejama i jakim sastavom, ali mislim da mi imamo kapacitet da kontrolišemo utakmicu i ostvarimo rezultat koji želimo.”

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.