Bordeaux Cavenaghija posudio Mallorci

Bordeaux Cavenaghija posudio Mallorci

Edmir Škorić

Argentinski napadač Fernando Cavenaghi posuđen je španskoj Mallorci u nadolazećoj sezoni.

Cavenaghija ugovor sa francuskim Bordeauxom "veže" na još tri godine, no odlučio se na jednogodišnju posudbu u Mallorci, a glavni razlog je "glad za nogometom".

"Ne želim napustiti Bordeaux, a da klub ne zaradi na mom transferu. Imao sam odličan odnos sa predsjednikom Jeanom-Louisom Triaudom i stoga sam prihvatio jednogodišnje produženje. Osvojio sam sve sa Bordeauxom, ali milsim da je sada pravo vrijeme za odlazak", kazao je Cavenaghi, koji dodaje:

"Razlog mog odlaska sigurno nije novi trener Jean Tigana. Rekao sam već predsjedniku da je Tigana jako dobar trener i volim način na koji vodi tim. Unatoč ponudama iz Engleske, želio sam da pređem u Španiju. Uvijek sam sanjao da igram u La Ligi".

Argentinac ističe kako niti u jednom trenutku nije oklijevao kada je stigla ponuda iz Mallorce.

"Kada je stigla ponuda od Mallorce, nisam oklijevao i nije bilo potrebno da me dva puta pitaju. Odlučio sam iskoristi ponudu i početi novi izazov."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.