Bordeaux pobjedom u odbranu titule
Slavlje igrača Bordeauxa

Francuska liga, 1. kolo

Bordeaux pobjedom u odbranu titule

Edmir Škorić

Večeras su odigrane dvije utakmice francuskog Le Championata, čime je kompletirano prvo kolo. Odbranu titule Bordeaux je počeo na najbolji mogući način, visokom pobjedom na svom terenu protiv Lensa (4:1). Lille je poražen na svom terenu od Lorienta (1:2).

Bordeaux je, čini se, i ove sezone jedan od konkurenata za osvajanje titule. Večeras su hladnokrvno porazili Lens rezultatom 4:1. Dvanaest minuta bilo je potrebno da Wendel postigne vodeći pogodak. Ipak, Jemaa je pet minuta prije kraja prvog dijela poravnao. Drugo poluvrijeme aktuelni prvak Francuske kreće furiozno, a to im se isplatilo u 53. minuti kada je mladi Yoann Gourcuff pogodio za vodstvo. Do posljednje minute rezultat se nije mijenjao, a onda su pala dva pogotka. Chamakh i ponovo Gourcuff za veliku pobjedu domaćeg tima.

Za razliku od Bordeauxa, Lille je na loš način pred svojim navijačima otvorio novu sezonu. Poraženi su od Lorienta rezultatom 1:2. Poveli su gosti nakon 33. minute igre golom Gameira, da bi Vahirua početkom drugog dijela povećao tu prednost. Tek utješni pogodak za Lille postiže Monterubio, gostujući igrač loptu je ubacio u vlastitu mrežu. Utakmicu je obilježilo i sedam žutih kartona.

Le Championat, 1. kolo:
Bordeaux - Lens 4:1
Lille - Lorient 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.