Bordeaux ponovo bolji od Olympiakosa

Liga prvaka, osmina finala

Bordeaux ponovo bolji od Olympiakosa

Adnan Beganović

Francuski Bordeaux i u revaš susretu osmine finala Lige prvaka pobijedio je grčkog Olypyiakosa (2:1) te tako opravdao ulogu favorita u ovom duelu.

Od samog početka utakmice Bordeaux je želio gostima pokazati ko je gazda na terenu, pa su tako već u prvoj minuti pokušali Fernando i Stoltidis, ali nije bilo potrebe za intervencijom Nikopolidisa.

U četvrtoj minuti Bordeaux dolazi do prednosti. Wendel je izborio faul na nekih šesnaest metara od gola Nikopolidisa, a Yoann Gourcuff je fantastičnim udarcem iz slobodnjaka donio prednost svojoj momčadi.

Nakon vodstva Bordeauxa grčka momčad oslobodila se pritiska i u nekoliko navrata je opasno zaprijetila, no nije bilo pogotka. Najbolju priliku Grci su imali u 40. minuti susreta kada je Raul Bravo sjajno prošao po lijevoj strani i pronašao Zairija koji s nekih desetak metara nije najbolje reagirao.

I u drugi dio francuska momčad ušla je mnogo agresivnije, a preko Gourcuffa i Plašila imala je priliku povisiti prednost, no ova dva igrača u izglednim situacijama nisu se najbolje snašla. U 60. minuti Olympiacos je ostao sa igračem manje i kada se mislilo da je sve gotovo, Grci pogotkom Mitroglouu u 64. minuti zakuhavaju stvari na terenu. Četiri minuta nakon izjednačenja i Bordeaux ostaje bez jednog igrača. Naime, kapiten francuske momčadi Diarra dobio je dva žuta kartona.

Od momenta kada je broj igrača u obje momčadi izjednačen Grci su krenuli nešto ofanzivnije, a veliku priliku propustili su u 77. minuti. S desne strane ubacio je Torosidis, na drugoj stativi natrčao je Mitroglou, njegov udarac blokirao je Sane, a uz mnogo sreće lopta je otišla u korner, a ne u gol.

Tačku na i u ovom susretu i prolaz Bordeauxu osigurao je Chamakh tri minute prije isteka regularnih 90 minuta.

Bordeaux - Olypiakos 2:1


BORDEAUX:
Carrasso - Chalme, Sane, Ciani, Tremoulinas - Fernando, Diarra - Plašil, Gourcuff, Wendel - Chamakh

OLYMPIAKOS: Nikopolidis - Torosidis, Papadopoulos, Mellberg, Raul Bravo - Maresca, Stoltidis - Zairi, LuaLua, Datolo - Derbyshire





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.