Bordeaux protutnjao Auxerreom

Ligue 1

Bordeaux protutnjao Auxerreom

Danas su igrane utakmice 36. kola fudbalskog prvenstva Francuske.

Nade Auxerrea u opstanak u društvo najboljih naglo su splasnule u susretu sa Bordeauxom. Tačnije, trebalo je samo devet minuta za to. Naime, nakon samo devet minuta igre, na zaprepaštenje domaće publike, Žirodinci su vodili sa 3:0.

 

Yoan Gouffran već je u prvoj minuti doveo Bordeuax u prednost, a svoj je drugi gol isti igrač postigao u petoj minuti. Domaći se nisu ni oporavili od šoka, a već je bilo 3:0 kada je u devetoj minuti strijelac bio Sane.

 

U drugoj minuti drugog poluvremena nastavilo se potonuće Auxerrea, kada je Jaroslav Plašil pogodio za 4:0. Oliveir Kapo uspio je smanjiti na 1:4 u 67. minuti. Isti je igrač u 80. minuti uspio smanjiti na 2:4, ali to je bilo sve od ekipe Auxerrea u ovom susretu.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille na svom terenu protiv Caena nije imao prevelikih problema. Melo je u 26. minuti sa bijele tačke načeo mrežu gostiju, a isti je igrač deset minuta kasnije povisio rezultat na 2:0. U nastavku je Payet svojim golom u 60. minuti otklonio sve dileme oko pobjednika u ovom susretu.

 


szólj hozzá: Lille OSC

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije